Curatare


CURatARE

Curatarea temeinica si calibrarea conductelor reprezinta o premisa importanta pentru reabilitarea cu succes a acestora. În timpul procesului de curatare se înlatura depunerile, incrustatiile si coroziunea din interiorul conductelor.

În functie de cerintele de reabilitare sunt disponibile mai multe proceduri, printre care si curatarea cu sonde tip PIG (Pipe Inspection Gauge), spalare si curatare cu presiune foarte mare. Pentru sistemele de conducte din rampele de deseuri va oferim curatarea conductelor de levigat si a sistemului de desecare.

CURatARE CU SONDE TIP PIG (METODA „PIGGING”)

Aceasta metoda permite curatarea conductelor sub presiune cu un diametru de peste 50 mm. Sondele de curatare (PIGs) sunt introduse în conducta prin intermediul unui dispozitiv de lansare curatând conducta pe mai multi kilometri, fara a fi necesara sapatura deschisa sau deconectarea conductei. Sondele de curatare sunt propulsate în interiorul conductei prin presiunea apei; apa scursa prin aceasta accelerare se afla între sonda de curatare si peretele conductei si produce efectul de curatare. Acest procedeu poate fi optimizat prin montarea de raclete, perii sau benzi de cauciuc. Impuritatile dizolvate sunt captate în fata sondei de curatare, fiind colectate si evacuate în dispozitivul de prindere a sondei.

SPaLAREA CU PRESIUNE MARE

Spalarea cu presiune mare se utilizeaza în curatarea canalelor respectiv în înlaturarea depunerilor neconsolidate. Cu ajutorul unei pompe de înalta presiune apa este introdusa în conducta printr-un furtun cu duze ajustabile, putând atinge un debit de pâna la 300 l/min si o presiune de maxim 240 bar. Depunerile dure pot fi înlaturate prin utilizarea dispozitivelor hidromecanice (ex. raclor cu lant). Vehiculele noastre sunt dotate de regula si cu un dispozitiv de aspiratie pentru a controla evacuarea apei utilizate la curatare.

CURatARE CU PRESIUNE FOARTE MARE

Utilajul de curatare cu presiune foarte mare asigura suprafete metalice lucioase, degresate si fara coroziuni, pregatind astfel conducta pentru reabilitarea cu material de camasuire. Acest lucru este posibil datorita utilizarii unui utilaj de curatare modern care genereaza o presiune de pâna la 1550 bar.

CURatAREA CU PRESIUNE MARE LA RAMPELE DE DEsEURI

Conductele de desecare din rampele de deseuri sunt supuse unor presiuni si sarcini termice foarte ridicate. În plus, sunt predispuse la formarea incrustatiilor rezultând chiar si în scoaterea din functiune a drenajelor prin îmbâcsirea gurilor de drenaj. O acumulare inevitabila de apa pericliteaza siguranta stabilitatii a oricarei rampe de deseuri.

Conform Regulamentului cu privire la rampele de deseuri, sunt prevazute anual inspectii video cu sisteme de camere TV cu protectie antiexploziva. Se documenteaza stadiul structural al conductelor de drenaj, gradul de incrustare, temperatura conductelor precum si gradul de tasare a solului pe care se afla rampa, prin masurarea diferentelor de nivel.

O curatare minutioasa cu presiune ridicata a conductelor de alimentare este premisa obtinerii unor rezultate concludente a inspectiei video.

RTi Rohrtechnik international s-a specializat pe acest gen de lucrari si sunt lideri de piata pe acest segment.

PERSOANA DE CONTACT DIN APROPIEREA DVS.

RTi cuprinde sapte companii de constructii care - bazându-se pe o retea vasta - activeaza la nivel european, precum si furnizorul de tehnologii, NordiTube. Daca aveti întrebari, echipa noastra va sta la dispozitie. Asteptam cu nerabdare sa ne contactati!

Gasiti persoana de contact