ACTUALIZARE REABILITARE CONDUCTE


ACTUALIZARE REABILITARE CONDUCTE

IN LUNILE RECENTE, URMATOARELE PROGRESE AU FOST REALIZATE CU SUCCES DE CATRE RTi 

Altenberg – May 2017

INOVAREA –
O PARTE INEGRANTA A GRUPULUI ROHRTECHNIK RTi

Noi evolutii si progrese in tehnologia reabilitarii conductelor joaca un rol esential pentru Grupul Rohrtechnik RTi in satisfacerea nevoilor clientilor si in stabilirea tendintelor din industria reabilitarii conductelor. Misiunea RTi este sa dezvolte produse care sa revolutioneze piata reabilitarii conductelor. Iar aceste produse produse ne-au fost inspirate de catre clientii nostri.

Multumita realizarilor experimentatei noastre echipe de la NordiTube, companie RTi care se ocupa cu productia si comercializarea la nivel global, suntem in masura sa garantam un nivel inalt al calitatii pentru sistemele noastre dar si sa lansam evolutii inovatoare.

 

TUBETEX GRP –
DESCOPERITI O NOUA ABORDARE PENTRU REABILITAREA CONDUCTELOR FARA SAPATURA PENTRU CONDUCTELE DE PRESIUNE

Sistemele actuale de etansare pentru conductele de presiune sunt proiectate drept „clasa A” (capacitate maxima de incarcare) sau „clasa C” (interactiv cu adeziv), in conformitate cu standardul ISO 11295. Astfel de sisteme trebuie, prin urmare, sa fie ajustate pentru utilizare conform clasei „B” (interactive cu rigiditate circulara), ceea ce, in cele mai multe cazuri, se dovedeste a fi costisitor si complicat..

De aceea, NordiTube a dezvoltat TUBETEX GRP, un material de etansare cu utilizare de clasa “B”, in conformitate cu ISO 11295. Aceasta este intr-adevar o semi-structura de camasuire cu rigiditate circulara si proiectata specific proiectelor de reabilitare a conducetelor de presiune cu specificatii de clasa “B” (semi-structurale, interactive, cu rigiditate circulara).

Abordarea inovatoare a NordiTube a constat in combinarea materialului de camasuire TUBETEX, care a fost folosit cu success in practica vreme de 30 de ani, cu materiale plastice armate cu fibra de sticla speciala pentru a crea linia de produse TUBETEX GRP. Stratul de fibra de sticla a fost optimizat sa se potriveasca cu metoda pull-in-place sau cu metoda inversiunii; grosimea peretelui (stratului) poate fi ajustata in functie de cerintele specifice. Cu acest produs, suntem in masura sa oferim partenerilor nostri un material de camasuire personalizat si ieftin pentru conductele de presiune, care este adaptat la nevoile particulare ale clientilor.

Cu TUBETEX GRP este de asemenea posibil sa conectam o flansa speciala direct la materialul de etansare. Conducta cea noua este conectata rapid, facil si independent de conducta gazda.

TUBETEX GRP este materialul de etansare economic din clasa “B” al NordiTube care se preteaza pentru utilizarea in aplicatii legate de apa potabila si in conducte de presiune variind de la DN200 la DN 1000 mm si care functioneaza la presiuni de pana la 16 bar. Acest material de etansare nou permite operatorilor unor astfel de sisteme sa-si reabiliteze sistemele intr-o maniera precisa, economica si de inalta calitate.

 

NORDIFLOW –
METODA INVERSIUNE FACILA

NORDIPIPE PE este un material de camasuire de clasa “A” care a fost pus in practica cu succes timp de multi ani dar care nu este potrivit pentru metodele de inversiune.

Astfel NordiTube a lansat pe piata noul NORDIFLOW, un material de camasuire ranforsat cu fibra de sticla ce a fost proiectat pentru utilizare prin metoda inversiunii. In general, NORDIFLOW difera fata de NORDIPIPE PE din punctul de vedere al proprietatilor structurale dar indeplinind totodata cerintele standardului de clasa “A”. Noul sistem permite instalatorilor sa reabiliteze conducte ce variaza de la DN 150 mm la DN 1200 mm in diametru.

Acest produs este folosit, de asemenea, in combinatie cu noua tehnologie de conectare NordiTube dezvoltata, care permite o conectare rapida si facila cu sistemul de etansare, independent de conducta gazda.

NORDIFLOW a trecut cu succes toate testele individuale din punctul de vedere al parametrilor mecanici si a conformitatii pentru utilizare in domeniul apei potabile. Un test complet in concordanta cu ISO 11297-4, care acum este in faza de incercare, va fi disponibil in curand.

 

NORDIWALL HT –
CAMASUIRE LA TEMPERATURA RIDICATA PENTRU APLICATII INDUSTRIALE

Pana in prezet nu a existat un sistem economic de etansare pentru uz industrial care sa reziste la temperaturi ce depasesc 100°C.

NordiTube a dezvoltat cu succes un sistem de camsuire care este bazat pe reabilitarea NORDIWALL FLEX: NORDIWALL HT. Aceasta noua tehnolohie de reabilitare permite operatorilor acestui sistem sa reabiliteze pentru prima data conducte expuse unor temperaturi ridicate.

Datorita stratului de acoperire PP modificat dar si a sistemului de rasini special dezvoltat, NORDIWALL HT va rezista la temperaturi de pana la 140°C.

NORDIWALL HT este alegerea economica pentru proiecte de reabilitare a conductelor cu temperatura ridicata. Dupa terminarea cu success a fazelor de testare, calitatea excelenta a acestui material a fost validata prin utilizarea in proiecte industriale variate, in special platforme petroliere maritime.

 

PROIECT LA CEL MAI MARE DEPOZIT DE DESEURI DIN GERMANIA: RTI GERMANIA INVESTESTE INTR-UN UTILAJ DE CLATIRE-SI-ASPIRATIE FOARTE EFICIENT

In toamna anului 2016, RTi Germania GmbH a investit si a achizitionat un utilaj special pentru curatare cu presiune ridicata a conductelor de drenaj a levigatului din depozitele de deseuri si din conductele de transport municipal. Echipamentul, foarte eficient, permite sa se efectueze, operatiuni de curatare de conducte la presiuni foarte ridicate care au pana la 1000 m lungime, fara mansoane intermediare. Un echipament de aspiratie permite, in plus, sa se realizeze inaltimi de aspiratie de pana la 30 de metri.

RTi Germania a aplicat cu success aceasta tehnologie specializata pentru prima data in cel mai mare deposit de deseuri din Germania, depozitul Ihlenberg situate in Mecklenburg – Pomerania de Vest. Proiectul a fost executat de echipa de experți RTi din Germania, care are o experiență îndelungată în ceea ce privește proiectele de succes ale depozitelor de deșeuri.

Conductele de drenaj de pana la 600 metri lungime, erau acoperite partial cu depuneri foarte intarite. In ciuda duritatii lor, sedimentele au fost indepartate cu success folosind o duza de turbina alimentata in paralel de doua pompe ale unitatii de clatire a depozitului de deseuri, dar protejand totodata conductele de drenaj si mentinand intacta functionalitatea hidraulica a acestora. Succesul lucrării speciale de curățare a fost documentat de o unitate TV de 600 m protejată de explozie.

 

RTI AT RO-KA-TECH

RTi Rohrtechnik va prezenta la Ro-Ka-Tech, târgul internațional pentru conducte, servicii de canalizare și industriale, care va avea loc între 10 și 12 mai 2017. Vizitați RTi în sala 5, Booth H5 B02 și aflați mai multe despre gama noastră de servicii și tehnologii legate de inspecția, curățarea și reabilitarea și reînnoirea conductelor prin metoda „no-dig”. Echipa RTi va fi bucuroasă să vă împărtășească informații cu privire la ultimele evenimente și proiecte în curs de desfășurare. Specialistul în reabilitarea conductelor așteaptă cu nerăbdare să vă întâlnească în Sala 5, Booth H5 B02!

 

MULTE ANI DE KNOW-HOW –
30 ANI DE EXPERIENȚĂ ÎN REHABILITAREA CONDUCTELOR PRIN METODA „NO-DIG”

RTi Rohrtechnik International își are sediul în Austria și reunește sub umbrela sa șapte companii de construcții, cu o rețea vastă de filiale care operează în Europa, precum și compania globală de producție și comercializare NordiTube cu producție proprie de etansare în Belgia.

RTi are un succes de 35 de ani în inspecția și reabilitarea „no-dig” a tuturor tipurilor de sisteme de conducte, inclusiv pentru apele reziduale, a apei potabile, a conductelor de gaze și de petrol.

Portofoliul de servicii al Grupului RTi Rohrtechnik cuprinde toate tehnologiile standard utilizate pentru inspecția, curățarea, repararea și reabilitarea tuturor tipurilor de conducte, precum și a instalațiilor noi de conducte, reabilitarea containerelor/rezervoarelor, inginerie sanitara și servicii de construcții pentru depozite de deșeuri. Acest lucru ne permite să oferim soluția perfectă pentru orice problemă legată de gravitatea defectuoasă și de conductele de presiune ce variaza între DN 80 mm și 5500 mm.