februarie 2016


SEKISUI SPR ROMANIA

Este din ce in ce mai evident faptul ca viata într-o comunitate fie ea urbana sau rurala nu mai poate exista fara infrastructura subterana bine pusa la punct. Vechimea, utilizarea îdelungata, cu toate consecintele ce decurg din aceasta cum ar fi - depunerile, lipsa etanseitatii, fisurile articulatiilor, îmbatrânirea si coroziunea reprezinta o diminuare a operabilitatii conductelor si totodata constituie un pericol pentru mediul înconjurator, putând provoca pierderi de resurse valoroase, cum ar fi apa potabila, gaze naturale sau petrol.

Solutii integrate de reabilitare a conductelor fara sapatura

Pe lânga abordarea conservatoare de reparare a conductelor prin excavare, care este riscanta datorita prezentei altor retele de utilitati, paate fi costIsitoare datorita adândmii de excavare, mare consumatoare de timp si nuin uitimul rand este zgomotaasa, provocând perturbarlin trafic, exista o abordare moderna, cea a reabilitarii conductelor utilizând tehnologii fara sapatura.

Compania Sekisui SPR România, activa inca din anul 2002 pe piata locala de reabilitare a conductelor, un domeniu provocator datorita caracterului inovator al solutillor propuse, ofera integrate, la cheie care nu implica realizarea de sapaturi si au un impact minim, temporar, asupra zonei de interventie. Din punct de vedere financiar, societatea a realizat în 2014 o cifr'a de afaceri de peste doua milioane de euro, perspectivele pe termen mediu si lung fiind optimiste din punct de vedere al cresterii numarului de proiecte care sa cuprinda acest tip de lucrari. Toate acestea,in contextul în care exista situatii în care abordarea unor solutii fara sapatura reprezinta singurul mod în care s-ar putea remedia si evita pagube importante. Sekisui SPR România are capacitatea de a gestiona complet procesul de reabilitare la cheie. Gama de solutii propuse este foarte extinsa si cuprinde tehnologii diverse CIPP de camasuire prin inversie cu abur sau apa fierbinte, cu polimerizare cu ultraviolete, de tip close fit sau spiralare SPR. Capabilitatea tehnica si experienta castigata în cei peste 10 ani de existenta permite abordarea unor proiecte complexe, atât pentru conducte de apa potabila cat si pentru canalizari menajere sau industriale sau alte fluide, precum produsele petroliere sau gazele.

Acestea sunt motivele pentru care pozitionarea Sekisui SPR România pe piata reabilitarilor de conducte fara sap'atura este cea de „solution seller" intr-o zona de nisa, de inalta tehnicitate. Din acest motiv, este necesara o abordare directa a clientilor potentiall, respectiv a firmelor specializateIn furnizarea de utilitati publice (apa, gaz), companiilor ce gestioneaza retele de conducte cu diferite functii etc. si furnizarea unor servicii de mentenanta predictiva (decolmatare, curatare, spalare), inspectie video, diagnoza si interventie punctuala pentru eliminarea neconformitatilor si etansari prin diverse metode (capping system, injectii grouting) si reabilitari de racorduri.

Tehnologia recomandata si pusa ulterior in practica este aleasa în conformitate cu tipul retelei de reabilitat, gravitationala sau de presiune, gradul de uzura al acesteia si desigur cu diametrul conductel asupra careia se intervine, dimensiunile nominale fiind cuprinse între 80 si 5.500 mm. Calitatea lucrarilor de reabilitare, integritatea Si profesionalismul, relatiile cu clientii, vazute ca parteneriate pe termen lung, sunt principalii factori care recomanda Sekisui SPR România atunci când este vorba de un proiect la cheie de reabilitare conducte.

Doar în perioada 2014-2015 compania a reusit finalizarea cu succes a patru proiecte majore de reabilitare, Insumând peste 11 km de conducte reabilitate prin tehnologii fara sapatura. Anul 2015 a fost de asemenea anul primulul proiect de reabilitare fara sapaturua prin tehnologia SPR, o tehnologie extrem de inovativa, ce a constituit o premiera. pentru Romania.

2016 a adus pentru divizia de constructii, din care face parte si SEIKSUI SPR Romania, o schimbare de structura a actionariatului. Echipa de management aflata la conducerea companiei a preluat prin intermediul unei actiuni de tip Management BuyOut participatiile grupului de firme de constructii de la nivel european, grupul japonez SEKISUI CHEMICAL luând decizia sa se focuseze în Europa pe productia de materiale de reabilitare prin tehnologia SPR — reabilitare prin spiralare.