noiembrie 2016


Solutii integrate de reabilitare a conductelor fara sapatura

Este din ce în ce mai evident faptul ca viata într-o comunitate fie ea urbana sau rurala nu mai poate exista fara o infrastructura subterana bine pusa la punct. Vechimea, utilizarea îndelungata cu toate consecintele ce decurg din aceasta cum ar fi - depunerile, lipsa etanseitatii, fisurile articulatiilor, îmbatrânirea si coroziunea reprezinta o diminuare a operabilitatii conductelor si totodata constituie un pericol pentru mediul înconjurator, putând provoca pierderi de resurse valoroase, cum ar fi apa potabila, gaze naturale sau petrol.

Pe lânga abordarea conservatoare de reparare a conductelor prin excavare, care este riscanta datorita prezentei altor retele de utilitati, poate fi costisitoare datorita adâncimii de excavare, mare consumatoare de timp si nu în ultimul rând este zgomotoasa provocând perturbari în trafic, exista o abordare moderna, cea a reabilitarii conductelor utilizând tehnologii fara sapatura. Compania RTi România, care a trecut printro schimbare de actionariat la Inceputul acestui an, dar care este activa înca din anul 2002 pe piata locala de reabilitare a conductelor prin metode fara sapatura, ofera solutii integrate, la cheie, în acest domeniu provocator în care inovarea si tehnologia se împletesc pentru a obtine solutii minim distructive si impact minor asupra activitatii zilnice, fie ca ne referim aici la întreruperile în alimentarea cu apa sau pur si simplu la inconvenientele cauzate de sapatura deschisa.

Daca în anul 2015 compania a înregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 2,5 milioane de euro si a finalizat cu success proiecte europene însumând peste 18 km de conducte reabilitate prin metode fara sapatura, 2016 a adus noi provocari si proiecte complexe, în care echipa RTi Romania si-a dovedit înca odata profesionalismul si capabilitatea tehnica si profesionala.

Furnizori de solutii si noi tehnologii

RTi Romania gestioneaza complet procesul de reabilitare, la cheie, gama de solutii fiind foarte extinsa si cuprinde tehnologii diverse CIPP de camasuire prin inversie cu abur sau apa fierbinte, cu polimerizare cu ultraviolete, de tip close fit sau spiralare SPR si nu în ultimul rând torcretare si lucrari speciale de reabilitare a rezervoarelor. Capabilitatea tehnica si experienta câstigata în cei peste 10 ani de existenta permite abordarea unor proiecte complexe, atât pentru conducte de apa potabila cât si pentru canalizari menajere sau industriale sau alte fluide cum sunt produsele petroliere sau gazele, astfel ca an de an echipa RTi Romania adauga noi referinte corespunzatoare proiectelor tot mai provocatoare realizate cu succes. In permanenta deschisa spre nou, echipa RTi Romania adauga în fiecare an noi solutii de reabilitare în portofoliu, din dorinta de a fi capabili sa rezolvam diversele situatii cu care clientii nostri se confrunta în activitatea de operare a retelelor. Tocmai de aceea, pozitionarea RTi Romania pe piata reabilitarilor de conducte fara sapatura, o piata caracterizata prin înalta tehnicitate, este de furnizor si implementator de solutii, într-o zona de nisa ce necesita o abordare directa a clientilor potentiali, respectiv a firmelor specializate în furnizarea de utilitati publice (apa, gaz), companiilor ce gestioneaza retele de conducte cu diferite functii etc., dar si de furnizare a unor servicii de mentenanta predictiva (decolmatare, cura.tare, spalare), inspectie video, diagnoza si interventie punctuala pentru eliminarea neconformitatilor si etansari prin diverse metode (capping system, injectii grouting) si reabilitari de racorduri, reparatii conducte, etansari rosturi etc.

Tehnologia recomandata si pusa ulterior în practica este aleasa în conformitate cu tipul retelei de reabilitare gravitationala sau de presiune, gradul de uzura al acesteia si desigur cu diametrul conductei asupra careia se intervine, dimensiunile nominale fiind cuprinse între 80 si 5.500 mm.

O reusita de ultima ora este reabilitarea unui tronson de conducta de apa potabila cu diametrul de Dn 500 mm, de o lungime impresionanta de peste 270 m, fara realizarea unor alte gropi de acces suplimentare. Lucrarea a avut ca obiectiv limitarea pierderilor de apa si a constituit o premiera nationala absoluta.

Clientii RTi Romania - parteneri pe termen lung

Succesul proiectului a fost posibil numai cu suportul deosebit din partea clientului, aceasta lucrare fiind cel mai bun exemplu al modului de abordare a relatiei cu clientii, acela de parteneriat pe termen lung.

De altfel, calitatea lucrarilor de reabilitare, integritatea si profesionalismul, cât si modul onest de abordare a fiecarui client, a fiecarei situatii cu care acesta se confrunta, sunt principalii factori care ii recomanda atunci când este vorba de implementarea unor solutii de reabilitare de conducte fara sapatura.

Obiective ambitioase

Abordarea în mod special a proiectelor majore, de anvergura, la nivel national dar si regional, alaturi de proiectele de constructii finantate prin fonduri europene reprezinta unul dintre obiectivele principale si pentru annul 2017, constituind un potential important de dezvoltare.

Know-how-ul acumulat de-a lungul anilor, cei mai instruiti si experimentati angajati si cele mai noi tehnologii, CIPP, SPR, UV liner, torcretare, close fit etc, disponibile vor asigura în continuare calitatea înalta si fiabilitatea serviciilor, noii actionari precum si întreaga echipa fiind pregatiti si pentru un an 2017 încununat de succes.