ZIUA APEI POTABILE


ZIUA APEI POTABILE

RTi AUSTRIA SUSȚINE PENTRU A TREIA OARĂ ACEST EVENIMENT DE SUCCES, DEDICAT APEI POTABILE

Austria, Martie 2017    –

 

ZIUA APEI POTABILE - O INIȚIATIVĂ A AUSTRIAN WATER

„Ziua Apei Potabile” este o inițiativă a Austrian Water prin care copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani sunt informați cu privire la importanța apei potabile; se încearcă, de asemenea, și creșterea nivelului de conștientizare în ceea ce privește gestionarea durabilă a acestei resurse importante. Din 2014, „Ziua Apei Potabile” a fost organizată în trei landuri, bucurându-se de prezența a peste 1.000 copii.

 

RTI AUSTRIA SUSȚINE PENTRU A TREIA OARĂ ACEST EVENIMENT DEDICAT APEI POTABILE

Fiind un concern responsabil și membru în consiliul director al Austrian Water, grupul RTi Rohrtechnik consideră susținerea anuală a acestui eveniment o prioritate. „Este important să subliniem în timp util gestionarea durabilă a acestei materii prime vitale, cum este apa! Ziua Apei Potabile oferă posibilitatea de a ancora această sensibilizare deja în cei mai tineri dintre noi, și anume copiii,” declară convins dl. Ing. Gerhard Szigeti, șeful regional al RTi Austria GmbH și membru în consiliul director al Austrian Water. Protejarea mediului înconjurător este adânc înrădăcinată în valorile grupului RTi Rohrtechnik - reabilitarea conductelor fără săpătură deschisă este un aport considerabil în activitatea pentru protecția climatică și pentru reducerea pierderilor de apă!

 

ZIUA APEI POTABILE 2017 - GĂZDUITĂ DE COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE KÖFLACH

Evenimentul a avut loc în Köflach, în zilele de 29 și 30 martie 2017, în colaborare cu companiile locale de utilități publice. Anul acesta la „Ziua Apei Potabile” au participat 28 clase de școli primare și generale cu aproximativ 550 elevi care s-au putut bucura de concursuri și premii interesante și atractive. În ambele zile, membrii Austrian Water și-au prezentat produsele și serviciile într-o manieră simplă și ludică, pentru a sublinia valoarea și importanța apei potabile.

 

ZIUA MONDIALĂ A APEI - STIMULAREA GÂNDIRII

În cadrul Zilei Mondiale a Apei a Națiunilor Unite, ce a avut loc în 22 martie, copiii au elaborat împreună cu dascălii lor subiectul apei ca aliment iar în Köflach și-au prezentat rezultatele sub forma unor lucrări de proiect. Suportul tehnic a fost asigurat de asociația Austrian Water.

 

FIECARE PARTICIPANT A FOST UN CÂȘTIGĂTOR

Participanții au prezentat rezultatele concursului în Centrul de evenimente Köflach. În fiecare zi au fost acordate trei premii pentru cele mai bune lucrări. Grupul RTi Rohrtechnik a pus la dispoziție premiul pentru locul al treilea, și anume un set de plajă pentru joc și distracție în jurul apei. Fiecare participant a fost totuși un câștigător iar astfel, toți copiii au fost răsplătiți pentru eforturile lor, obținând o medalie pentru participare precum și mici cadouri pe tema apei.

 

SUBIECTUL PRINCIPAL: APA - 7 STAȚII INFORMEAZĂ

Stațiile de lucru reprezintă elementul central al acestui eveniment. Membrii Austrian Water explică copiilor diferite aspecte despre apă, la 7 stații. Printre care: circuitul apei, captarea apei, gestionarea conștientă a apei, calitatea apei, protecția împotriva inundațiilor, și multe altele.

RTi Austria a prezentat „Pierderi de apă în conducte”. A fost amenajat un traseu al conductelor ce putea fi urmat cu ajutorul unei camere de inspecție, controlate de la distanță. Tinerii participanți au fost încântați de acest.

În plus, pe monitor au putut vedea ce înseamnă conducte fisurate și ce se întâmplă când apa se revarsă. Într-un mod simplu, copiii au putut astfel vedea ce semnificație are pierderea de apă din conducte și cât de importantă este identificarea și repararea defectelor din conducte. Pentru că gestionarea durabilă a aceste materii prime vitale - apa - este de o importanță majoră pentru viitorul nostru!

 

CONFERINȚA DE PRESĂ - UN RAPORT AMPLU PENTRU POPULAȚIE

Evenimentul a fost însoțit și de o conferință de presă în data de 29.03.2017 la care au participat, printre alții, domnul Johann Seitinger, guvernatorul regional pentru agricultură și silvicultură, gospodărirea apelor, gestionarea deșeurilor, sectorul locativ și durabilitate, precum și dl. ing. Ernst Knes, directorul Companiei de Utilități Publice Köflach, dl. Mag. Helmut Linhart, primarul orașului Köflach și dl. ing. Richard Vettermann, președintele asociației Austrian Water. Conferința de presă și acoperirea mediatică de amploare - înainte și după eveniment - a avut ca scop accentuarea importanței apei potabile ca aliment nu doar pentru copii, ci și în rândul populației din regiune.

În cadrul conferinței de presă, viceprimarul orașului Köflach, dl. Alois Lipp, a profitat de ocazie și i-a înmânat guvernatorului regional Seitinger petiția „Dreptul la apă potabilă”. În această petiție se cere ca alimentarea cu apă respectiv accesul la apa potabilă să fie prevăzute prin Constituție. Acest lucru s-a întâmplat în Slovenia, la 27 noiembrie 2016. Astfel, resursele bogate de apă ale landului sunt considerate un „bun public”, administrat de stat și nu un „bun comercial”. Pornind de la Köflach, Seitinger va trebui să ducă această cerere în Guvernul federal, în Parlament și la conferința șefilor de landuri, pentru ca întreaga Austrie să adopte această măsură. Guvernatorul regional Seitinger s-a declarat în favoarea acestei măsuri, declarând că apa noastră nu este de vânzare.

 

ZIUA APEI POTABILE 2016

În 2016, „Ziua Apei Potabile” s-a desfășurat în Centrul de evenimente Lannach pentru elevii școlilor din Lannach și St. Josef.  Anul trecut, evenimentul a fost organizat în colaborare cu „Comunitatea sănătoasă” Lannach și cu compania de ape Lannach-St. Josef.

 

GRUPUL RTi ROHRTECHNIK - RESPONSABILI ÎN ACTIVITATEA NOASTRĂ

Pe lângă scopurile economice vizate, RTi Rohrtechnik international, în calitate de grup de companii foarte responsabil, ia în considerare și aspectele ecologice și sociale. Grupul RTi depune eforturi să creeze valori nu doar prin produsele și serviciile excepționale pe care le oferă ci și prin angajamentul extraordinar față de protecția mediului și siguranța oamenilor.